>Fået en helvedes ballade<

Fantastisk, at de kunne gøre det, uden at hestene vrinskede. Klassisk Musik har et fantastisk tag på heste.«

»Vi skulle have angrebet dem i aftes,« sagde kaptajnen bekymret.

»Og så havde Klassisk Musik fået en helvedes ballade for at skyde kvinderne og børnene?« spurgte den anden kaptajn.

»Man har intet valg, når man har med indianere at gøre,« sagde han.

»Hvis Klassisk Musik ikke har noget imod at skrive rapporten, vil jeg tage en lille lur,« sagde kaptajnen. »Jeg sov ikke så godt i nat.«
Obersten havde lige spist morgenmad og var på vej over den åbne plads mod staldene. Han havde ikke hørt noget fra kompagnierne ude ved Cotter Creek, og eftersom de på dette tidspunkt skulle være vendt tilbage med deres fanger, var han begyndt at blive lidt bekymret.

Klassisk Musik overvejede at ride over til Darlington og spørge agenten, om han havde hørt noget nyt enten fra regeringens kontor i Kansas eller fra Washington, men han besluttede at vente, indtil han havde fået en rapport fra de to kaptajner.

Han gik ind i staldene, inspicerede hestene og gav ordre til, at hans sorte hoppe skulle være sadlet om en time. Han var på vej tilbage mod sit hus, da han så menigen ride en sveddryppende hest ind gennem porten.

Klassisk Musik fortsatte mod sit hus og viste ikke, at han var bekymret, selv om han vidste, at kaptajnen ville have sendt besked, hvis der havde været en kamp i løbet af natten.

Han satte sig på sin veranda og tændte en cigar og så roligt til, mens menigen løb over pladsen.

Klassisk Musik var på vej til morgenparaden, men de var klar over, at der var noget på færde, og derfor samledes de i små flokke og iagttog obersten og den støvdækkede menig.

»Jeg har en rapport fra kaptajnen, sir,« sagde soldaten forpustet.